BHV app

Handel snel met sensorinformatie en connected devices met EMS IoT

Met het EMS IoT (Internet of Things) netwerk koppel je allerlei apparaten en sensoren aan het EMS Platform. Denk aan noodknoppen, rookmelders, aanwezigheidsdetectoren, CO2 detectors of raamverklikkers. Op ons unieke netwerk is geen bekabeling nodig en werken de apparaten jarenlang op een duurzame accu.

EMS platform

Direct de juiste actie ondernemen

Dankzij de koppeling met allerlei apparaten in je organisatie kun je snel actie ondernemen bij problemen, calamiteiten of incidenten. Denk aan het indrukken van een noodknop: dit zet een vooraf geprogrammeerd scenario in werking, waarbij de dichtstbijzijnde BHV’ers direct worden opgeroepen of, indien wenselijk bij bepaalde calamiteiten, gelijk de meldkamer wordt gealarmeerd. 

Maar, ook kun je bijvoorbeeld via slimme temperatuur- en CO2-meters snel actie ondernemen als de temperatuur of de CO2 concentratie te hoog oploopt in een ruimte. Ideaal voor gebouwbeheer in kantoren, fabrieken, ziekenhuizen of gemeentehuizen.

beste bhv app

Data uitwisselen tussen apparaten en systemen

Het EMS IoT netwerk maakt het mogelijk om kleine hoeveelheden data uit te wisselen tussen apparaten en systemen. In het EMS Platform zie je op ieder moment de status van elk apparaat in je netwerk. Denk aan de accustatus, de naam van het apparaat en de locatie.

Noodknoppen
Met het EMS IoT netwerk koppel je eenvoudig noodknoppen aan je systeem. Ideaal op plaatsen waar je snel moet kunnen escaleren. Maar, ook geschikt in bijvoorbeeld kantoortuinen, wanneer er direct een noodoproep kan worden gedaan als er een calamiteit plaatsvindt. Een noodknop kan indien gewenst uitgerust worden met een stil alarm.

Brandmeldinstallatie
Ook je brandmeldinstallatie connecten wij met het IoT. Zo zie je direct in het EMS Platform wat er op welke plaats aan de hand is en worden de dichtstbijzijnde BHV’ers gelijk opgeroepen of start je sneller met ontruimen. Het platform regelt dat er voldoende BHV’ers ter plaatse zijn voor toezicht, om te ontruimen en voor EHBO, omdat elke hulpverlener met zijn vaardigheden in het systeem is ingesteld.

Bewegingssensoren, deurverklikkers en raamverklikkers
Bewegingssensoren, deurverklikkers en raamverklikkers verbindt je met het IoT netwerk aan het EMS Platform. Zo weet je het direct wanneer een deur of raam wordt geopend of wanneer er beweging in een bepaalde ruimte plaatsvindt. Deze gebeurtenissen koppelen we in het platform aan een scenario. Een verklikker kun je bijvoorbeeld ook op een kastje met de AED plaatsen. Zo weet je het direct wanneer ergens een AED wordt gepakt en kun je snel handelen door een BHV’er naar die locatie te sturen.

Lichtsensoren, bewegingssensoren en infraroodsensoren
Door lichtsensoren, bewegingssensoren en infraroodsensoren aan het EMS Platform te koppelen weet zie je precies wanneer er beweging is in elke ruimte. Door bewegingssensoren te gebruiken bespaar je energiekosten, omdat apparaten zoals camera’s of verlichting alleen wordt ingeschakeld bij beweging. Natuurlijk zijn bewegingssensoren ook te gebruiken als detectie bij inbraak.

Probeer EMS IoT gratis uit

  • Bedrijfsveiligheid Jouw mensen mensen veilig, jouw organisatie operationeel
  • Alarmeren & Communiceren EMS is het oproepsysteem bij alarmering en calamiteiten
  • Inzichtelijk Alles in één app

Bekijk de reviews van onze klanten

logo kubo
KUBO
Na grondig onderzoek heeft KUBO de keuze gemaakt voor EMS. EMS brengt rust in onze veiligheidsorganisatie. Door de inzet van EMS zijn op de verschillende locaties van KUBO de aanwezige hulpverleners inzichtelijk en beschikken via het CMS over de relevante informatie van de desbetreffende locatie. Hulpverleners EMS komen door EMS beslagen ten ijs!
logo gemeente velsen
Gemeente Velsen
Door de verschillende combinaties van modules binnen EMS kunnen we in onze kantoren en locaties nu, naast het inzichtelijk hebben van de BHV, ook de Brandmeldcentrale en noodknoppen aansluiten en deze direct verbinden aan de EMS omgeving en EMS App voor de BHV’ers.
veth-propulsion
Veth Propulsion
EMS geeft Veth Propulsion realtime inzicht in de aanwezigheid van BHV-ers en bezoekers. Met één druk op de (nood)knop worden voldoende BHV-ers opgeroepen. Door het gebruik van de App hebben we de ervaring dat de melding altijd aankomt.
wetterskip-fryslan logo
Wetterskip Frieslân
Na zorgvuldig marktonderzoek heeft het Wetterskip Frieslân gekozen voor EMS. Met EMS hebben we de BHV inzichtelijk en is de dagelijkse bedrijfsveiligheid gewaarborgd.
Nippon Express
EMS is een ideale oplossing voor ons bedrijf gezien wij landelijk 11 vestigingen hebben. Zeer klantvriendelijk en staan open voor eventuele aanpassingen bedrijfsgericht. In meerdere opzichten afwijkend (positief) ten opzichte van andere aanbieders. Zeker een aanrader aan anderen die nog op zoek zijn naar een App ten behoeve van bedrijfshulpverlening.
bhv app banner

Download de BHV app