Optimale veiligheid voor alleenwerkers met de Alleenwerker App

Werken mensen alleen in jouw organisatie? Dat brengt risico’s met zich mee. Een alleenwerker kan niet terugvallen op collega’s bij gevaar of een ongeval. Met EMS is daar een oplossing voor. Je maakt een scenario aan en koppelt aan dit aan bijvoorbeeld de EMS Alleenwerker App.

Valdetectie, bewegingloosheid, noodknop en meer

Met de Alleenwerken App van EMS heb je een alles-in-één oplossing voor de alleenwerker. Het is een valdetectie, bewegingloosheid detectie, noodknop, locatiebepaling en spreek-luister verbinding in één app. 

Positiebepaling voor snelle hulp 

Om zo snel mogelijk bij de alleenwerker te kunnen komen en deze zo goed mogelijk te kunnen helpen, is positiebepaling essentieel. In de buitenruimte kan is dat relatief eenvoudig met behulp van GPS. Maar, in binnenruimtes werkt GPS niet altijd even goed. Daarom werkt de positiebepaling van onze Alleenwerken App via de bestaande Wifi routers in het gebouw. Zo kan de alleenwerker precies gelokaliseerd worden en kunnen de aanwezige BHV’ers snel te hulp komen.

Geen wettelijke verplichting, wel een verantwoordelijkheid

Hoewel de wet geen speciale eisen stelt aan alleenwerkers, ben je als werkgever wel verantwoordelijk voor een veilige en gezonde werkplek. Dat betekent dat je extra maatregelen moet treffen voor mensen in je organisatie die alleen werken. Je moet in kaart brengen wie alleen werkt, wanneer dat is en waar dat is. Denk hierbij niet alleen aan mensen die alleen in je bedrijf aanwezig zijn, maar juist ook aan medewerkers die in hun eentje in een afgesloten ruimte werken.

Koppeling met elk alleenwerk apparaat of de meldkamer

Om de veiligheid van jouw alleenwerkers te garanderen, kun je EMS doorschakelen naar een PAC meldkamer. Maar, ook kun je het platform koppelen aan elk alleenwerk apparaat, zoals TWIG of Toplovo. Een koppeling met de Alleenwerken App is natuurlijk ook mogelijk. 

Man down alarm

De EMS alleen werken app is voorzien van een man down alarm. Zodra een persoon valt of een tijd niet beweegt wordt er een notificatie uitgestuurd volgens een vooraf ingesteld scenario. Zo worden bijvoorbeeld direct BHV’ers in de buurt of de meldkamer gewaarschuwd. 

EMS platform

Lone Worker App

Deze LWP app (lone worker app) werkt met vooraf ingestelde waarden. Zodra de sensoren van de smartphone deze waarden overschrijden, wordt een protocol in werking gezet. Hierbij worden bijvoorbeeld BHV’ers in de organisatie gewaarschuwd dat er iets met de lone worker aan de hand is. De locatie wordt erbij getoond. De loner app is ideaal te gebruiken in combinatie met het EMS platform, waarmee je je complete BHV organisatie inricht en beheert. 

Lone worker app Android en IOS

De lone worker app van Findwhere werkt op Android en op IOS. Je kunt deze alleenwerken app dus op alle moderne smartphones installeren en gebruiken. In combinatie met de vele functionaliteiten en voordelen maakt dat het de ideale lone worker solutions app voor zowel kleine als grote organisaties.

Probeer de Lone Worker App gratis uit

  • Personenalarmering Jouw mensen mensen veilig, direct een noodknop op iedere mobiele telefoon.
  • Alarmeren & Communiceren EMS is het achterliggende oproepsysteem bij alarmering en calamiteiten
  • Meldkamer integratie Buiten kantoortijden of buiten eigen locatie direct doorschakelen naar een meldkamer.
  • Valdetectie Voorkom valse meldingen met de slimme valdetectie van Besafe app.
  • Tijdsalarm Naast accurate locatie bepaling heeft Besafe een veilig werken timer. Voeg spraak, tekst (zoals het specifieke adres in hoogbouw)en beelden vooraf toe om in geval van een alarm te ondersteunen.
  • Content Management Informatie, procedures en handelswijze direct in de app inzichtelijk.

Sluit nieuwe of je reeds bestaande alleenwerk apparaten aan op EMS.

  • Ieder Apparaat TWIG, Meitrack, Queclink, SONIM of iedere andere fabrikant sluit je eenvoudig aan op EMS. Bepaal de noodknop opvolging al vanaf €3,- per maand per aansluiting.
  • Eenvoudig (om)programmeren naar EMS Programmeer de bestaande hardware eenvoudig om naar EMS, of wij doen dit voor je.
  • Schaf nieuwe apparaten voordelig aan Findwhere levert bij voorkeur geen hardware maar doen we dit wel dan tegen de beste prijs!
map background

Download de Lone Worker App