Wat kun je verwachten van onze EHBO app?

  • Intuïtief ontwerp: de app is eenvoudig in gebruik en de informatie die je nodig hebt is snel te vinden.
  • Real-time ondersteuning: via videobellen krijg je directe ondersteuning van een BHV’er of EHBO’er.
  • AED-locaties: de app geeft up-to-date informatie over de dichtstbijzijnde AED’s.
  • Locatiedeling: de EHBO app deelt automatisch jouw locatie zodat hulpdiensten je snel kunnen vinden.
  • EMS-systeem integratie: onze EHBO app werkt naadloos samen met ons EMS-systeem, waardoor je snel toegang hebt tot aanvullende informatie en ondersteuning bij noodsituaties.

Kortom, de app EHBO van Findwhere is een onmisbare app voor iedereen die betrokken is bij eerste hulpverlening. Of je nu een professional bent of een leek op het gebied van EHBO, met onze app heb je altijd de juiste informatie binnen handbereik om snel en effectief te handelen.

EHBO’er

Als EHBO’er ben je getraind om eerste hulp te bieden bij een calamiteit. Om dit goed te kunnen doen moet je eerst weten welke stappen je moet ondernemen bij een noodgeval. Je kan daarvoor een EHBO cursus of EHBO opleiding volgen. Tijdens een EHBO cursus je meer over onder andere wondverzorging en reanimatie. Na het volgen van de EHBO opleiding kan je een EHBO examen afleggen, dit examen toetst je kennis en vaardigheden.

Je kan er ook voor kiezen om je examen af te leggen bij het Oranje Kruis. Bij een examen van Het Oranje Kruis voor het Diploma Eerste Hulp wordt door anderen dan de eigen instructeur beoordeeld of iemand de eerste hulpvaardigheden voldoende beheerst. Dit wordt gedaan door een examenteam van Het Oranje Kruis dat niet betrokken is geweest bij de opleiding.Het Diploma Eerste Hulp is twee jaar geldig. Een eerste hulpverlener moet laten zien dat hij na twee jaar nog steeds in staat is om op de juiste manier eerste hulp te verlenen.

Ook als getrainde EHBO’er is het fijn om tijdens een noodsituatie zo veel mogelijk ondersteuning te krijgen. Daarom hebben wij onze EHBO-app ontwikkelt. Met deze app informeer en alarmeer je de juiste personen en instanties. Daarbij kan je foto’s en voice berichten versturen en videobellen om zo snel mogelijk de juiste ondersteuning te ontvangen.

Probeer het nu en ervaar zelf hoe de EHBO app ondersteuning biedt voor iedere EHBO’er.

EHBO

EHBO is cruciaal bij noodsituaties. Het kan het verschil maken tussen leven en dood. Bij Findwhere begrijpen we dit en daarom bieden wij oplossingen voor EHBO-teams en professionals. Met onze EMS-software en EHBO app kunnen hulpverleners snel en effectief handelen in noodsituaties.

Onze EHBO app is ideaal voor het bewaken van de veiligheid tijdens evenementen. Dankzij onze software kunnen teams gemakkelijk toegang krijgen tot informatie over het evenement en de deelnemers. Ook de locatie van AED’s en EHBO-posten kunnen gemakkelijk weergegeven worden.

Tijdens de verlening van eerste hulp bij ongelukken wil je snel kunnen handelen. De EHBO app ondersteunt daarbij. Snel alarmeren en de juiste personen bereiken is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Daarbij maakt de app na afloop van het incident automatisch een rapport aan. Zo kan jij je richten op wat écht belangrijk is.

Vraag een gratis demo aan

EMS platform

EHBO handelingen

Het is belangrijk om de basisprincipes van EHBO te kennen om snel en effectief te kunnen handelen. Tijdens een EHBO cursus leer je de basisprincipes EHBO van een ervaren EHBO instructeur.

Tijdens veel van deze cursussen worden EHBO filmpjes ingezet om de handelingen beter toe te kunnen lichten. Zo kun je zien hoe EHBO handelingen toegepast worden in verschillende situaties. Daarnaast zorgt deze visuele ondersteuning ervoor dat je de handelingen beter onthoudt.

Tijdens de cursus worden altijd de vijf basisregels van EHBO benoemd:

  • Let op gevaar Waarborg je eigen veiligheid. Je kan geen hulp verlenen als je zelf gevaar loopt. Dus, let op je eigen veiligheid en natuurlijk vervolgens dat van het slachtoffer.
  • Vraag wat er gebeurd is Probeer te achterhalen wat er gebeurd is. Vraag het slachtoffer of omstanders wat er aan de hand is.
  • Geruststellen en beschutten Stel het slachtoffer gerust en zorg voor beschutting. Het slachtoffer mag niet verplaatst worden! Gebruik dekens en eventueel een scherm.
  • Schakel hulpdiensten in Is er ernstig letsel waarbij hulpdiensten nodig zijn? Schakel deze dan in. Kan je dit niet zelf omdat je het slachtoffer moet verzorgen, zoals bij bijvoorbeeld reanimatie, vraag dan omstanders om de hulpdiensten in te schakelen.
  • Zorg voor het slachtoffer Verleen hulp zoals geleerd in je EHBO of BHV cursus. Nogmaals, verplaats het slachtoffer niet tenzij er sprake is dan een gevaarlijke situatie op de huidige locatie.

EHBO koffer

De EHBO koffer is onmisbaar bij het verlenen van eerste hulp. Deze koffer, doos, tas, kit of kist bevat alle middelen en materialen om in geval van nood snel en effectief te handelen. Een EHBO doos is daarom op plaatsen waar veel mensen zijn. Denk hierbij aan bedrijfsruimten, scholen, sportcentra en zorginstellingen. Zo kan er altijd snel gereageerd worden bij een ongeval of letsel.

Het is belangrijk om de EHBO tas goed te onderhouden en regelmatig te controleren of de inhoud nog compleet en up-to-date is. Met een sticker op de EHBO kit kan aangegeven worden wanneer de kit voor het laatst gecontroleerd is en of deze op dat moment compleet was.

EHBO doos

In een EHBO kist moeten in ieder geval de volgende basisbenodigdheden zitten: pleisters, gaasjes, verband, een schaar en een thermometer. Daarnaast is het verstandig om aanvullende spullen in de koffer te hebben, zoals een reddingsdeken, een EHBO-handleiding, een splinterpincet en een EHBO-app.

Zorg ervoor dat je weet hoe je de EHBO koffer moet gebruiken en welke materialen waarvoor dienen. Als je twijfelt, vraag dan advies aan een getraind EHBO’er of BHV’er.

Ondersteuning tijdens een noodsituatie? Probeer nu onze EHBO app!

map background

Download de EHBO App