BHV app

Sneller reageren met EMS Brandmeldsysteem

Als BHV’er wil je geen kostbare tijd verliezen in het geval van een brandmelding. Door je brandmeldsysteem te koppelen aan ons EMS platform worden de dichtstbijzijnde BHV’ers direct genotificeerd via de app. 

EMS platform

EMS Brandmeldinstallatie redt levens

Doordat de dichtstbijzijnde, gekwalificeerde BHV’ers direct in de app te zien krijgen wat er op welke plaats aan de hand is, kunnen mensenlevens gered worden. Een BHV’er is sneller ter plaatse, omdat zij of hij niet eerst op het brandmeldpaneel hoeft te kijken wat er aan de hand is.

beste bhv app

Gedetailleerde informatie in de EMS app

Bij een melding krijgen de BHV’ers direct een oproep via de smartphone app. Deze melding bevat gedetailleerde informatie over de situatie, zodat de BHV’er direct op de juiste manier kan reageren.

BHV Dashboard

Directe koppeling via ESPA

Je koppelt je brandmeldsysteem eenvoudig aan het EMS platform met het ESPA protocol. Dit protocol werkt met vrijwel alle brandmeldinstallaties. Verder heb je geen extra hardware nodig, ons EMS platform is een applicatie die volledig in de cloud draait.

Vooraf bepaald protocol in werking bij melding

In het geval van een alarmering in het brandmeldsysteem, wordt een vooraf bepaald protocol in werking gesteld. Dit betekent bijvoorbeeld altijd dat de alarmcentrale wordt gewaarschuwd, maar ook dat er bijvoorbeeld een ontruimingsprocedure wordt gestart. 

Hierbij kun je verschillende modules van ons EMS platform inzetten, zoals EMS Voice voor massale ontruimingsberichten, maar ook EMS Desk voor meldingen op computers en EMS Receptie om direct de receptie te informeren. 

Situatierapport via EMS app

Een BHV’er kan bovendien snel melding maken van de situatie door in de app een voice- of tekstbericht te plaatsen met een foto van de situatie. Zo is voor de rest van de BHV organisatie en voor de hulpdiensten in één oogopslag duidelijk hoe de situatie ervoor staat. Dit kan levens redden en veel (financiële) ellende besparen, doordat er sneller en doeltreffender gehandeld kan worden. 

Inwerkingstelling van ontruimingsplan

Bij een melding in het brandmeldpaneel zal veelal het ontruimingsplan in werking gesteld worden. Je bent als BHV organisatie verplicht een ontruimingsplan te hebben als je over een BMI beschikt. 

Je stelt het ontruimingsplan op volgens NEN 8112. In een ontruimingsplan staat onder andere hoe je BHV’ers alarmeert, hoe je in- en externe hulpdiensten alarmeert en ontruimingsplattegronden. 

Als deze aspecten kun je organiseren binnen het EMS platform. Met EMS brandmeldsysteem zorg je voor de juiste alarmering van BHV’ers en in- en externe hulpdiensten. De ontruimingsplattegrond is inzichtelijk in de app. Zo is elke BHV’er direct op de hoogte van de situatie en de te volgen procedure.

Probeer het brandmeldsysteem gratis uit

  • Bedrijfsveiligheid Jouw mensen mensen veilig, jouw organisatie operationeel
  • Alarmeren & Communiceren EMS is het oproepsysteem bij alarmering en calamiteiten
  • Inzichtelijk Alles in één app

Bekijk de reviews van onze klanten

logo kubo
KUBO
Na grondig onderzoek heeft KUBO de keuze gemaakt voor EMS. EMS brengt rust in onze veiligheidsorganisatie. Door de inzet van EMS zijn op de verschillende locaties van KUBO de aanwezige hulpverleners inzichtelijk en beschikken via het CMS over de relevante informatie van de desbetreffende locatie. Hulpverleners EMS komen door EMS beslagen ten ijs!
logo gemeente velsen
Gemeente Velsen
Door de verschillende combinaties van modules binnen EMS kunnen we in onze kantoren en locaties nu, naast het inzichtelijk hebben van de BHV, ook de Brandmeldcentrale en noodknoppen aansluiten en deze direct verbinden aan de EMS omgeving en EMS App voor de BHV’ers.
veth-propulsion
Veth Propulsion
EMS geeft Veth Propulsion realtime inzicht in de aanwezigheid van BHV-ers en bezoekers. Met één druk op de (nood)knop worden voldoende BHV-ers opgeroepen. Door het gebruik van de App hebben we de ervaring dat de melding altijd aankomt.
wetterskip-fryslan logo
Wetterskip Frieslân
Na zorgvuldig marktonderzoek heeft het Wetterskip Frieslân gekozen voor EMS. Met EMS hebben we de BHV inzichtelijk en is de dagelijkse bedrijfsveiligheid gewaarborgd.
Nippon Express
EMS is een ideale oplossing voor ons bedrijf gezien wij landelijk 11 vestigingen hebben. Zeer klantvriendelijk en staan open voor eventuele aanpassingen bedrijfsgericht. In meerdere opzichten afwijkend (positief) ten opzichte van andere aanbieders. Zeker een aanrader aan anderen die nog op zoek zijn naar een App ten behoeve van bedrijfshulpverlening.
bhv app banner

Download de BHV app