BeSafe: totaalplatform voor veiligheid alleenwerkers

Houd alleenwerkers veilig. Voldoe aan uw zorgplicht en de eisen van RI&E en arbobeleid.

besafe-main-image-min

Het beschermen van alleenwerkers is van cruciaal belang. De bedrijfsvoering én de gezondheid en veiligheid van uw mensen staan namelijk op het spel.

U bent verplicht om in uw RI&E en het arbobeleid aandacht te besteden aan de risico’s voor alleenwerkers.

Zo dient u als werkgever bijvoorbeeld in kaart te brengen wie er alleen werken, waar en wanneer. En wat er nodig is aan maatregelen en voorzieningen om de risico’s voor hen te beperken.

BeSafe helpt u om compliant te zijn en aan deze zorgplicht (‘duty of care’) te voldoen. Zo vermijdt u risico’s en kunt u incidenten achteraf evalueren en verantwoorden.

besafe

Houd alleenwerkers veilig en voldoe aan uw zorgplicht met BeSafe.

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam.

Alarmeringen, notificaties en gedetailleerde rapportages

Eén platform voor:

  • Het monitoren en beheren van de status van al uw alleenwerkers;
  • Alarmeringen via een noodknop, valdetectie en tijdalarm;
  • Notificaties bij en communicatie over alarmen en incidenten;
  • Gedetailleerde rapportages;
  • Een koppeling met uw alarmcentrale voor professionele opvolging.
besafe-main-image-min

Oplossingen

Functionaliteiten van BeSafe

besafe-app

BeSafe Mobiele App
De app voor smartphones en tablets is het hart van het BeSafe-platform. Uw lone workers kunnen er o.a. mee alarmeren, communiceren en genotificeerd worden.

besafe-alarmknop

Fysieke alarmknop
Is het – bijvoorbeeld vanwege de aard van het werk of afwezigheid van mobiel bereik – niet mogelijk om een smartphone te gebruiken voor alarmering? Dan biedt een externe (fysieke) alarmknop uitkomst. BeSafe is compatibel met alle gangbare modellen.

besafe-alarmeringen

Alarmeringen
Alleenwerkers kunnen alarmeren via een noodknop. De app kan bovendien automatisch alarm slaan na een bepaalde tijd, als er een val wordt gedetecteerd of als de gebruiker een tijdlang niet beweegt. Bij alarmeringen worden locatiegegevens, geluidsopnames en beelden doorgestuurd naar uw organisatie, de alarmcentrale en/of collega’s.

 

besafe-gebruikers

Gebruikers en locaties in beeld
Wilt u uw personeel veilig houden en aan uw zorgplicht voldoen? Voor accurate opvolging moet u bij een incident of alarmering precies weten waar uw alleenwerkers zijn. U ziet dit in één oogopslag op de plattegrond in de BeSafe-portal. Op een kaart in de app kunnen gebruikers teamleden en ‘points of interest’ zien.

 

besafe-rapportages

Rapportages
Dankzij de uitgebreide rapporten van BeSafe evalueert en verantwoordt u gebeurtenissen, incidenten en calamiteiten. In de rapportages ziet u alle mogelijke details rondom een incident én de gehele communicatie (inclusief verstuurde geluidsfragmenten en beelden).

 

besafe-communicatie

Communicatie
Communiceer met medewerkers die alleen werken via chat, voice en video. Het uitgebreide rapportagesysteem van BeSafe slaat de communicatie op voor evaluatie en verantwoording achteraf.

  • Binnen onze organisatie in Nederland hebben we verschillende dagelijks terugkerende uitdagingen op het gebied van bedrijfsveiligheid procedures. EMS integreert onze RI&E-procedures naadloos. En garandeert niet alleen de veiligheid van onze bedrijfsvoering, maar ook van onze medewerkers en bezoekers.

    QHSE-manager

Overige functionaliteiten

Taakmanagement

In het BeSafe-platform wijst u direct taken toe aan medewerkers. Deze taakmanager en de rapportagetool helpen u om medewerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Tijdalarm

Een alleenwerker kan vooraf de duur van een bezoek registreren en eventueel aanvullende informatie achterlaten via voice recordings. Is de ingestelde tijd verlopen en geeft de gebruiker geen respons? Dan alarmeert BeSafe automatisch.

Valdetectie en Man-Down

Via de functie valdetectie alarmeert BeSafe automatisch. Dat kan wanneer de app een plotselinge beweging detecteert (‘motion alert’, zoals vallen of de telefoon schudden). Of juist als er een tijdlang géén beweging is (‘man-down’).