BHV Checklist

Checklist en software: cruciale hulpmiddelen voor bedrijfshulpverlening

ems-transparant

Een BHV checklist neemt een belangrijke plaats in binnen uw bedrijfshulpverlening. In de praktijk blijkt het lastig om checklists regelmatig na te lopen én alles wat mis is meteen te verhelpen.

Met BHV software EMS wordt uw bedrijfshulpverlening een stuk makkelijker en effectiever, waardoor u minder afhankelijk bent van BHV checklists.

BHV Checklist voor meer veiligheid

Veiligheid is uw belangrijkste bijzaak. Bedrijfshulpverlening heeft, zeker voor organisaties van enige omvang, veel om handen.

Checklists zijn hierbij handige hulpmiddelen. Bedrijven die het grondig aanpakken hebben bijvoorbeeld een algemene checklist BHV, een checklist BHV oefening, een BHV checklist gebouw en een checklist BHV ronde.

ems-transparant
playstore
appstore

Iedere organisatie, ieder gebouw en ieder incident is anders. Uw BHV in het algemeen en BHV checklists in het bijzonder zijn daarom altijd maatwerk. Wilt u gaan werken met afvinklijsten, dan raden we u aan om advies in te winnen bij een veiligheidsdeskundige.

Uw BHV checklist zal in ieder geval in moeten gaan op de volgende vragen:

 • Is uw RI&E nog up-to-date?
 • Sluiten de inrichting van uw BHV organisatie en het minimale aantal BHV’ers nog aan bij uw huidige veiligheidssituatie?
 • Welk protocol geldt er voor alarmeren?
 • Wat is er afgesproken over het opvolgen van calamiteiten zoals brand?
 • Hoe heeft u de opleiding van en herhalingscursussen voor BHV’ers geregeld?
 • Is uw BHV (beleids)plan nog actueel en compleet?
 • Hoe pakt u het onderhoud en de controle van blus- en EHBO-middelen aan?
 • Is alles nog in orde met uw vluchtwegen en nooduitgangen?
 • Binnen onze organisatie in Nederland hebben we verschillende dagelijks terugkerende uitdagingen op het gebied van bedrijfsveiligheid procedures. EMS integreert onze RI&E-procedures naadloos. En garandeert niet alleen de veiligheid van onze bedrijfsvoering, maar ook van onze medewerkers en bezoekers.

  QHSE-manager

Risico’s verminderen

Hoewel BHV checklists onmiskenbaar van toegevoegde waarde zijn, schuilt er ook een gevaar in. Het opstellen en nalopen van de lijst en het oplossen van gebreken zijn als manuele taken allemaal foutgevoelig.

Met de app + online portal van EMS automatiseert u een groot aantal processen. En vermindert u dus de veiligheidsrisico’s.

 • Wie moet wat en wanneer doen bij incidenten? In EMS legt u het vast in heldere protocollen. Na een alarmering wordt het protocol meteen getoond aan bedrijfshulpverleners, waardoor bijvoorbeeld uw checklist ontruimingsplan en uw checklist ploegleider BHV overbodig worden.

 

 • Dankzij automatische reminders weet u altijd tijdig wanneer BHV certificaten verlopen en veiligheidsmiddelen voor BHV verplicht moeten worden gecontroleerd of onderhouden.

 

 • Er zijn 24/7 voldoende BHV’ers aanwezig omdat u op overzichtelijke wijze BHV roosters kunt maken en real-time per locatie monitort of er genoeg hulpverleners aanwezig zijn.

 

 • De e-learning module maakt het opleiden van uw BHV’ers extra effectief.

 

 • In de uitgebreide rapporten ziet u in één oogopslag of u compliant bent met wet- en regelgeving en uw eigen RI&E en checklists.

Adequaat handelen bij calamiteiten

Een checklist voor uw BHV organisatie is door zijn preventieve werking belangrijk binnen uw bedrijfshulpverlening. Adequaat handelen bij calamiteiten is minstens zo belangrijk om letsel en schade te voorkomen. En dat kan dankzij EMS:

 • Ingewikkelde protocollen voor alarmeren zijn overbodig. Met één druk op de knop (in de app of pc-widget van EMS of op een externe fysieke noodknop) worden automatisch andere hulpverleners – en eventueel uw alarmcentrale – opgeroepen en geïnformeerd.

 

 • Alle communicatie over een calamiteit gaat via het EMS-platform. Uw hulpverleners kunnen kiezen uit chat, video calls en spraakberichten.

 

 • Voor soepele coördinatie en samenwerking is op een duidelijke plattegrond de locatiebepaling van alle EMS-gebruikers te zien.
ems-main-image
BHV Checklist

Vraag Nu een Gratis Demo aan

Wilt u meer weten over onze BHV software EMS? Vraag dan een gratis demo aan.

De demo is tweeledig. Eerst neemt een van onze experts contact met u op om een rondleiding door EMS in te plannen. Tijdens deze tour kunt u alles vragen over de functies en de toepassing binnen uw organisatie. Na afloop krijgt u van ons logingegevens, waarmee u de software tijdelijk (en geheel vrijblijvend) uit kunt testen.

Of lees meer over alle functionaliteiten van EMS.