EMS: alles-in- één veiligheidssoftware voor
onderwijsinstellingen

Eén omgeving voor o.a. BHV-beheer, crisiscommunicatie, alarmeren en notificeren

Probleem: kwetsbare organisatie

Dagelijks komen er duizenden scholieren, studenten, docenten, ondersteunende personeelsleden en bezoekers in uw gebouwen. Uw onderwijsinstelling heeft waarschijnlijk meerdere (semi)openbare gebouwen, waar het een komen en gaan is van grote groepen mensen.

Daardoor gebeuren er fantastische dingen, maar is uw organisatie ook kwetsbaar voor allerlei soorten incidenten. Denk aan een grote brand, gijzeling, bommelding of ernstig ongeval.

Het levert u hoofdbrekens op. Want hoe zorgt u ervoor dat u op elk moment en op iedere locatie voldoende BHV’ers heeft? En dat uw medewerkers bij een calamiteit direct kunnen alarmeren, ontruimen en met elkaar communiceren?

Oplossing: veiligheidsprocessen automatiseren met EMS

Met de software EMS automatiseert u uw veiligheidsprocessen. Zo minimaliseert u risico’s, handelt u incidenten, calamiteiten en crisissen beter af, en voorkomt u zowel menselijk leed als materiële schade.

Zo helpt EMS onderwijsinstellingen

Beschikbaarheid en registratie BHV’ers

Beschikbaarheid en registratie BHV’ers

Meerdere panden, wisselende roosters: voor onderwijsinstellingen is het een uitdaging om voortdurend op iedere locatie over genoeg BHV’ers te beschikken. Met EMS ziet u per locatie of u voldoet aan de eisen. De uitgebreide rapporten tonen waar en wanneer er tekortkomingen (gaan) zijn, zodat u tijdig kunt ingrijpen.

Snel en effectief alarmeren en notificeren

Snel en effectief alarmeren en notificeren

Bij incidenten, calamiteiten en crisissen telt iedere seconde. Met de app, widget voor pc’s of een fysieke noodknop alarmeren uw medewerkers snel en effectief in geval van nood. Andere BHV’ers, leidinggevenden, uw alarmcentrale en/of hulpdiensten ontvangen notificaties, zodat hulp snel ter plaatse is.

Eén platform voor crisiscommunicatie

Eén platform voor crisiscommunicatie

Feilloze communicatie is essentieel om de impact te beperken. Tijdens incidenten communiceren uw gebruikers direct met elkaar via portofoon (‘push-to-talk’), video calls en chat.

Locatiebepaling gebruikers

Locatiebepaling gebruikers

Wilt u mensen beter beschermen in noodsituaties? Dan moet u precies weten waar bijvoorbeeld BHV’ers zijn. In het EMS Dashboard ziet u de locatiebepalingen in één oogopslag. Zo overziet u de situatie beter en kunt u adequater coördineren.

Events en protocollen

Events en protocollen

In EMS kunt u events aanmaken voor alle mogelijke incidenten, calamiteiten en crisissen. Denk aan een grote vechtpartij, steekpartij, calamiteit tijdens een excursie of reis, brand, school shooting of terroristische aanslag. Voor ieder event schrijft u een protocol, waarin u o.a. vastlegt wat er moet gebeuren en door wie.

Koppeling brandmeldinstallatie

Koppeling brandmeldinstallatie

Via de API van Findwhere kunt u uw brandmeldinstallatie koppelen aan EMS. Bij een alarm zien betrokkenen dan meteen waar het alarm is en hoe er is gealarmeerd (handmelder of rookmelder). Zo is sneller duidelijk wat er speelt en kunnen uw BHV’ers adequater handelen.

E-learning

E-learning

Houd de kennis van o.a. BHV’ers en het crisismanagementteam up-to-date met de e-learning module. Daarin kunt u bijvoorbeeld informatie over uw BHV-aanpak of het calamiteitenplan opnemen.

EMS-app: cruciale veiligheidstools meteen bij de hand

De app voor smartphones en tablets is een integraal onderdeel van het EMS-platform. Met de app hebben bijvoorbeeld uw BHV’ers en leden van het crisis(management)team altijd een aantal cruciale veiligheidstools bij de hand. In noodsituaties kunnen ze met de app namelijk alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren via portofoon (‘push-to-talk’), video en chat.

Maximale veiligheid in uw onderwijsinstelling

Automatiseert u de veiligheidsprocessen met EMS? Op de volgende acht manieren maximaliseert u dan de veiligheid van uw scholengemeenschap, ROC, hogeschool of universiteit:

  • Beter voorbereid op crisissituaties.
  • Snel en effectief handelen bij incidenten en calamiteiten door uw interne BHV-organisatie en externe hulpdiensten, zodat menselijk leed en materiële schade worden voorkomen.
  • Evaluatie en verantwoording na afloop van incidenten.
  • Compliance met uw RI&E, arbobeleid en zorgplicht.
  • Continu verbeteren van de veiligheidssituatie door monitoring.
  • Een groter veiligheidsgevoel bij (met name) medewerkers.
  • Eenvoudig(er) maken en uitvoeren van een calamiteitenplan of crisisplan.
  • Efficiënter en effectiever werken voor bijv. veiligheidscoördinatoren, preventiemedewerkers en hoofden BHV.
Fysieke noodknop

Heeft u docenten, frontdeskmedewerkers of beveiligers die werken in gevaarlijke omstandigheden? Rust ze dan uit met een (apart verkrijgbare) fysieke noodknop. EMS is compatibel met alle gangbare modellen.

Widget voor pc’s

De (optionele) widget is prominent zichtbaar op het bureaublad van pc’s. Zo kunnen bijvoorbeeld docenten en receptiemedewerkers alarmeren en notificaties ontvangen.

Softwaretraining

Findwhere traint uw EMS-administrators, waardoor hun kennis op peil blijft en uw organisatie risico’s altijd goed in kaart brengt.

SaaS

EMS is Software-as-a-Service (SaaS). Daardoor kunt u meteen aan de slag, heeft u nooit gedoe met updates, schaalt u gemakkelijk op en kunt u maandelijks opzeggen.

ISO 9001 en 27001

Findwhere werkt voor EMS met de hoogste kwaliteitsstandaarden en is ISO 9001 en 27001 gecertificeerd.

Efficiënt geprijsd

Gekeken naar de kosten per gebruiker is EMS zeer efficiënt geprijsd.

Benieuwd hoe EMS uw school kan helpen?

Benieuwd hoe EMS kan helpen om de veiligheid binnen uw onderwijsinstelling te vergroten? Vraag dan een gratis demo aan. U krijgt een rondleiding door de software van een van onze experts. Na afloop geven we u een tijdelijke login waarmee u de software (geheel vrijblijvend) zelf kunt uitproberen.