EMS: alles-in-één software voor Onderwijsinstellingen

Eén omgeving voor o.a. BHV-beheer, crisiscommunicatie, alarmeren en notificeren

ems-main-image

Dagelijks komen er duizenden scholieren, studenten, docenten, ondersteunende personeelsleden en bezoekers in uw gebouwen. Uw onderwijsinstelling heeft waarschijnlijk meerdere (semi)openbare gebouwen, waar het een komen en gaan is van grote groepen mensen.

Daardoor gebeuren er fantastische dingen, maar is uw organisatie ook kwetsbaar voor allerlei soorten incidenten. Denk aan een grote brand, gijzeling, bommelding of ernstig ongeval.

Met de software EMS automatiseert u uw veiligheidsprocessen. Zo minimaliseert u risico’s, handelt u incidenten, calamiteiten en crisissen beter af, en voorkomt u zowel menselijk leed als materiële schade.

EMS: alles-in-één veiligheidssoftware voor onderwijsinstellingen

Houd uw mensen veilig en uw organisatie operationeel.

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam

Veiligheidsprocessen automatiseren met EMS

 • Gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond;
 • Alarmeringen over incidenten;
 • Notificaties aan relevante personen en organisaties;
 • Directe communicatie tijdens incidenten via push-to-talk, video calls en chat.
ems-plattegrond

Zo helpt EMS onderwijsinstellingen

dashboard-ems

Dashboard
Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

ems-mobilie-app

Mobiele App
Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de mobile app alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u bedrijfsrisico’s minimaliseert.

raportages

Beschikbaarheid en registratie BHV’ers
Meerdere panden, wisselende roosters: voor onderwijsinstellingen is het een uitdaging om voortdurend op iedere locatie over genoeg BHV’ers te beschikken. Met EMS ziet u per locatie of u voldoet aan de eisen. De uitgebreide rapporten tonen waar en wanneer er tekortkomingen (gaan) zijn, zodat u tijdig kunt ingrijpen.

notificaties-aan-de-juiste-mensen

Snel en effectief alarmeren en notificeren
Bij incidenten, calamiteiten en crisissen telt iedere seconde. Met de app, widget voor pc’s of een fysieke noodknop alarmeren uw medewerkers snel en effectief in geval van nood. Andere BHV’ers, leidinggevenden, uw alarmcentrale en/of hulpdiensten ontvangen notificaties, zodat hulp snel ter plaatse is.

desktop

Eén platform voor crisiscommunicatie
Feilloze communicatie is essentieel om de impact te beperken. Tijdens incidenten communiceren uw gebruikers direct met elkaar via portofoon (‘push-to-talk’), video calls en chat.

gebruikers-in-beeld

Locatiebepaling gebruikers
Wilt u mensen beter beschermen in noodsituaties? Dan moet u precies weten waar bijvoorbeeld BHV’ers zijn. In het EMS Dashboard ziet u de locatiebepalingen in één oogopslag. Zo overziet u de situatie beter en kunt u adequater coördineren.

Overige functionaliteiten

Events en protocollen

In EMS kunt u events aanmaken voor alle mogelijke incidenten, calamiteiten en crisissen. Denk aan een grote vechtpartij, steekpartij, calamiteit tijdens een excursie of reis, brand, school shooting of terroristische aanslag. Voor ieder event schrijft u een protocol, waarin u o.a. vastlegt wat er moet gebeuren en door wie.

Koppeling Brandmeldinstallatie

Via de API van Findwhere kunt u uw brandmeldinstallatie koppelen aan EMS. Bij een alarm zien betrokkenen dan meteen waar het alarm is en hoe er is gealarmeerd (handmelder of rookmelder). Zo is sneller duidelijk wat er speelt en kunnen uw BHV’ers adequater handelen.

E-learning

Houd de kennis van o.a. BHV’ers en het crisismanagementteam up-to-date met de e-learning module. Daarin kunt u bijvoorbeeld informatie over uw BHV-aanpak of het calamiteitenplan opnemen.

EMS-app: cruciale tools, meteen bij de hand

De app voor smartphones en tablets is een integraal onderdeel van het EMS-platform. Met de app hebben bijvoorbeeld uw BHV’ers en leden van het crisis(management)team altijd een aantal cruciale veiligheidstools bij de hand. In noodsituaties kunnen ze met de app namelijk alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren via portofoon (‘push-to-talk’), video en chat.

features-ems-mobile

Maximale veiligheid in uw onderwijsinstelling

Automatiseert u de veiligheidsprocessen met EMS? Op de volgende acht manieren maximaliseert u dan de veiligheid van uw scholengemeenschap, ROC, hogeschool of universiteit:

 • Beter voorbereid op crisissituaties.
 • Snel en effectief handelen bij incidenten en calamiteiten door uw interne BHV-organisatie en externe hulpdiensten, zodat menselijk leed en materiële schade worden voorkomen.
 • Evaluatie en verantwoording na afloop van incidenten.
 • Compliance met uw RI&E, arbobeleid en zorgplicht.
 • Continu verbeteren van de veiligheidssituatie door monitoring.
 • Een groter veiligheidsgevoel bij (met name) medewerkers.
 • Eenvoudig(er) maken en uitvoeren van een calamiteitenplan of crisisplan.
 • Efficiënter en effectiever werken voor bijv. veiligheidscoördinatoren, preventiemedewerkers en hoofden BHV.