EMS: alles-in-één software voor Industrie

Met EMS voorkomt u risico’s, beheerst u incidenten, organiseert u uw BHV en blijft u compliant met onder meer uw zorgplicht, de Arbowet en de Veiligheidsladder

ems-main-image

Of het nu gaat om de (petro)chemische, food- of maakindustrie: uw bedrijfsprocessen leveren bovengemiddeld veel risico op. Calamiteiten brengen niet alleen uw medewerkers in gevaar, maar ook uw bedrijfscontinuïteit. Bovendien kunnen ze enorme gevolgen hebben voor het milieu, omwonenden en uw imago.

Met de alles-in-één veiligheidssoftware EMS van Findwhere wordt uw BHV-organisatie efficiënt en effectief, alarmeren medewerkers met één druk op de knop en ontvangen de juiste personen en instanties notificaties over incidenten. Alle crisiscommunicatie verloopt via één platform en protocollen worden vastgelegd en gevolgd bij noodgevallen dankzij de app.

Dankzij uitgebreide rapportages evalueert en verantwoordt u na afloop van een calamiteit en toont u aan dat u compliant bent met alle normen en regels.

EMS: alles-in-één veiligheidsplatform voor industrie

Houd uw personeel veilig en uw organisatie operationeel.

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam

Calamiteiten, veiligheid medewerkers en bedrijfscontinuïteit

 • Gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond;
 • Alarmeringen over incidenten;
 • Notificaties aan relevante personen en organisaties;
 • Directe communicatie tijdens incidenten via push-to-talk, video calls en chat.
ems-plattegrond

Zo helpt EMS industriële bedrijven

dashboard-ems

Dashboard
Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

ems-mobilie-app

Mobiele App
Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de mobile app alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u bedrijfsrisico’s minimaliseert.

desktop

Snel en Effectief Alarmeren
Explosie, brand, verspreiding van giftige stoffen, een grote lekkage: Met de Findwhere-software kan gealarmeerd worden via de app of pc-widget van EMS dan wel een externe (draadloze) alarmknop. Belangrijk: bij een app-alarmering kan de gebruiker ook foto’s meesturen.

notificaties-aan-de-juiste-mensen

Notificaties aan de juiste mensen
Bij een calamiteit of incident notificeert EMS de juiste (groepen) gebruikers op relevante locaties. Hulpverleners zoals BHV’ers, EHBO’ers, de bedrijfsbrandweer en de brandweer kunnen dankzij de locatiebepalingen razendsnel ter plaatse zijn.

notificaties-aan-de-juiste-mensen

Altijd genoeg hulpverleners
Dankzij EMS beschikt u altijd en op alle locaties over voldoende hulpverleners. Per locatie wordt real-time gemonitord of u compliant bent met de aanwezigheidseisen. De uitgebreide rapporten tonen waar en wanneer er tekortkomingen in de vereiste competenties (gaan) zijn, zodat u de roosters tijdig kunt aanpassen.

gebruikers-in-beeld

Gebruikers in beeld
Housekeepers, receptionisten, TD-medewerkers en de duty manager kunnen overal in het gebouw zijn. Of zelfs daarbuiten. Om de veiligheid van uw gasten en medewerkers te garanderen in noodgevallen, registreert EMS de laatste locatie van alle gebruikers. Zo kan er gerichter worden genotificeerd – en dus gehandeld.

Overige functionaliteiten

Crisiscommunicatie via één platform

Met EMS communiceren alle gebruikers op één platform via de portofoonfunctie (‘push-to-talk’), video calls en chat. Voor evaluatie en verantwoording (bijvoorbeeld in verzekeringskwesties) achteraf wordt alle communicatie op veilige wijze gelogd.

Protocollen voor alle incidenten

Voor alle incidenten die kunnen plaatsvinden binnen uw bedrijf kunt u ‘events’ aanmaken. Een event bevat een protocol dat omschrijft wat er moet gebeuren bij een incident, wanneer en door wie. Worden hulpverleners genotificeerd over een incident? Dan wordt het protocol meteen getoond in de EMS-app.

Uitgebreide rapportages

EMS creëert per vestiging, plant of site uitgebreide rapporten. Bijvoorbeeld over de BHV-bezetting, calamiteiten, periodieke controles van bedrijfsveiligheidsmaterialen en het verlopen van certificaten. Zo signaleert u risico’s tijdig, evalueert en verantwoordt u incidenten achteraf én toont u aan dat u compliant bent met regels en normen zoals duty of care, Arbowet, Veiligheidsladder, PGS-richtlijnen en BRZO.

Koppeling BMI en GBS

Koppelt u EMS met uw brandmeldinstallatie (BMI) of gebouwbeheersysteem (GBS)? Dan kunnen uw hulpverleners zo snel en effectief mogelijk opvolgen. Ze weten namelijk direct waar meldingen vandaan komen en wat er aan de hand is.

EMS-app: cruciale tools, altijd bij de hand

Het EMS-platform is gebouwd rondom de app voor smartphones en tablets. Met de app heeft iedereen binnen uw bedrijfsnoodorganisatie direct een aantal essentiële veiligheidstools bij de hand. In noodsituaties kunnen gebruikers met de app bijvoorbeeld:

 • Alarmeren
 • Notificaties ontvangen
 • Communiceren via de portofoonfunctie, video en chat.

Industriële omgevingen staan bol van de procedures, voorschriften en normen rondom veiligheid. Met de e-learning module van de app zorgt u dat de kennis van gebruikers hierover up-to-date blijft.

features-ems-mobile

EMS: onmisbaar voor BHV

Het EMS-veiligheidsplatform met app maakt BHV-beheer doeltreffender, makkelijker en sneller. En wel wegens de volgende 6 redenen:

 • Beheer eenvoudig alle BHV-roosters en zie real-time of er op een locatie genoeg BHV’ers aanwezig zijn.
 • Hulpverleners alarmeren sneller en beter met de app voor bedrijfshulpverlening van EMS. Bijvoorbeeld omdat locaties en (optioneel) foto’s worden meegestuurd.
 • Op basis van het type incident en de locatie worden automatisch de juiste hulpverleners genotificeerd. Denk aan hoofd BHV, ploegleider, EHBO’ers of de bedrijfsbrandweer.
 • Alle crisiscommunicatie verloopt via één platform.
 • Ontvang automatische reminders als certificaten zoals BHV of EHBO verlopen én wanneer bijvoorbeeld uw BMI of brandblussers gecontroleerd moeten worden.
 • Dankzij uitgebreide rapportages kunt u calamiteiten evalueren, waardoor uw BHV’ers beter voorbereid zijn op toekomstige incidenten.