EMS: alles-in-één software voor Hotels

Maximaliseer de veiligheid door het automatiseren van alarmeringen, notificaties, crisiscommunicatie, protocollen en bhv-beheer

ems-main-image

Hotels zijn zeer kwetsbaar op veiligheidsvlak. Een ongeval, brand, gewapende overval, bommelding, hartaanval of agressie: er kan van alles gebeuren met uw gasten en personeel.

Bovendien begeven medewerkers zich vaak door heel het pand, kennen de gasten het gebouw en de vluchtroutes niet tot nauwelijks, en zijn nachtelijke incidenten extra problematisch omdat gasten slapen en er weinig personeel is.

Met de software EMS van Findwhere automatiseert u uw veiligheidsprocessen. Daardoor kunnen uw receptie, technische dienst (TD) en housekeeping sneller en beter alarmeren. Worden de juiste personen en organisaties genotificeerd. Verloopt alle crisiscommunicatie via één platform. En kunt u achteraf alles evalueren en verantwoorden via rapportages.

EMS: alles-in-één veiligheidssoftware voor hotels

Houd hotelpersoneel veilig en uw organisatie operationeel.

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam

Incidentbeheersing, compliance en operationaliteit

 • Gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond;
 • Alarmeringen over incidenten;
 • Notificaties aan relevante personen en organisaties;
 • Directe communicatie tijdens incidenten via push-to-talk, video calls en chat.
ems-plattegrond

Zo helpt EMS hotels

dashboard-ems

Dashboard
Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

ems-mobilie-app

Mobiele App
Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de mobile app alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u bedrijfsrisico’s minimaliseert.

widget

Snel en Effectief Alarmeren
Bij ieder incident geldt: snel en effectief alarmeren is vereist om leed en escalatie te voorkomen. Uw medewerkers kunnen dit dankzij de EMS-app, pc-widget of een (draadloze) fysieke noodknop. Koppelt u EMS aan uw brandmeldinstallatie, dan zijn ook automatische alarmeringen mogelijk.

desktop

Altijd genoeg hulpverleners
Dankzij EMS heeft u altijd en op alle locaties genoeg BHV’ers en EHBO’ers beschikbaar. Per locatie wordt real-time gemonitord of er genoeg hulpverleners aanwezig zijn. De uitgebreide rapporten tonen waar en wanneer er tekortkomingen in de vereiste competenties gaan zijn, zodat u de roosters tijdig kunt aanpassen.

raportages

Altijd genoeg hulpverleners
Stel dat er brand is. Communiceren uw medewerkers dan via portofoon, telefoon of WhatsApp? Een overbodige vraag met EMS. Dat biedt namelijk één platform voor alle crisiscommunicatie via de portofoonfunctie (‘push-to-talk’), video calls en chat.

competenties

Gebruikers in beeld
Housekeepers, receptionisten, TD-medewerkers en de duty manager kunnen overal in het gebouw zijn. Of zelfs daarbuiten. Om de veiligheid van uw gasten en medewerkers te garanderen in noodgevallen, registreert EMS de laatste locatie van alle gebruikers. Zo kan er gerichter worden genotificeerd – en dus gehandeld.

Overige functionaliteiten

Notificaties

EMS notificeert relevante gebruikers en groepen op specifieke locaties. Is er een gast flauwgevallen? Dan wordt de dichtstbijzijnde EHBO’er opgeroepen. Ontruiming? Dan worden alle BHV’ers genotificeerd. Ook uw alarmcentrale kan notificaties ontvangen.

Evaluatie en verantwoording

EMS toont grafisch en per vestiging of u compliant bent met de veiligheidseisen. De uitgebreide rapporten maken het mogelijk om risico’s tijdig te signaleren en incidenten na afloop te evalueren en verantwoorden.

Protocol voor ieder event

Strakke, makkelijk te raadplegen protocollen zorgen voor betere crisisbeheersing. Binnen EMS maakt u events aan voor alle belangrijke incidenten die zich kunnen voordoen in uw hotel(s). Per event schrijft u een protocol, waarin u helder vastlegt wat er moet gebeuren, wanneer en door wie.

Koppeling brandmeldinstallatie

Een rookmelder in iedere hotelkamer, handmelders op elke gang: hoe zorgt u dat uw personeel snel weet waar de melding vandaan komt en vervolgens de dichtstbijzijnde hulpverlener kan sturen? Door uw brandmeldinstallatie te koppelen met EMS.

EMS-app: essentiële tools, altijd snel voorhanden

De app voor smartphones en tablets is een integraal onderdeel van het EMS-platform. Met de app hebben bijvoorbeeld uw receptionisten, kamermeisjes, TD’ers en het management direct een aantal cruciale veiligheidstools bij de hand. In noodsituaties kunnen ze met de app bijvoorbeeld:

 • Alarmeren
 • Notificaties ontvangen
 • Communiceren via de portofoonfunctie, video en chat.

De app heeft bovendien een e-learning-module, waarmee u de kennis over bedrijfsveiligheid van gebruikers up-to-date houdt.

features-ems-mobile

EMS: onmisbaar voor BHV

BHV staat vaak niet bovenaan het prioriteitenlijstje bij hotels. Ten onrechte, want uiteindelijk draait het om de veiligheid van gasten en medewerkers. EMS maakt BHV-beheer doeltreffender, makkelijker en sneller.

Doeltreffender

 • Omdat er sneller en beter wordt gealarmeerd, BHV’ers eerder ter plaatse zijn en de crisiscommunicatie gestroomlijnd is, minimaliseert u leed en schade.
 • Dankzij de uitgebreide rapportages kunt u calamiteiten en de beschikbaarheid van het BHV-personeel evalueren, zodat u in de toekomst beter voorbereid bent op incidenten.

Makkelijker en sneller

 • Binnen EMS beheert u op overzichtelijke wijze alle BHV-roosters en ziet u real-time of er op een locatie genoeg BHV’ers aanwezig zijn.
 • Beheer certificaten zoals BHV en EHBO en ontvang notificaties als ze verlopen.