EMS: alles-in-één veiligheidssoftware voor
hotels

MAXIMALISEER DE VEILIGHEID DOOR HET AUTOMATISEREN VAN ALARMERINGEN, NOTIFICATIES, CRISISCOMMUNICATIE, PROTOCOLLEN EN BHV-BEHEER

Probleem: kwetsbare veiligheidssituatie hotels

Hotels zijn zeer kwetsbaar op veiligheidsvlak. Een ongeval, brand, gewapende overval, bommelding, hartaanval of agressie: er kan van alles gebeuren met uw gasten en personeel.

Bovendien begeven medewerkers zich vaak door heel het pand, kennen de gasten het gebouw en de vluchtroutes niet tot nauwelijks, en zijn nachtelijke incidenten extra problematisch omdat gasten slapen en er weinig personeel is.

Oplossing: veiligheidsprocessen automatiseren met EMS

Met de software EMS automatiseert u uw veiligheidsprocessen. Daardoor kunnen uw receptie, technische dienst (TD) en housekeeping sneller en beter alarmeren. Worden de juiste personen en organisaties genotificeerd. Verloopt alle crisiscommunicatie via één platform. En kunt u achteraf alles evalueren en verantwoorden via rapportages.

Zo helpt EMS hotels

Snel en effectief alarmeren

Snel en effectief alarmeren

Bij ieder incident geldt: snel en effectief alarmeren is vereist om leed en escalatie te voorkomen. Uw medewerkers kunnen dit dankzij de EMS-app, pc-widget of een (draadloze) fysieke noodknop. Koppelt u EMS aan uw brandmeldinstallatie, dan zijn ook automatische alarmeringen mogelijk.

Notificaties

Notificaties

EMS notificeert relevante gebruikers en groepen op specifieke locaties. Is er een gast flauwgevallen? Dan wordt de dichtstbijzijnde EHBO’er opgeroepen. Ontruiming? Dan worden alle BHV’ers genotificeerd. Ook uw alarmcentrale kan notificaties ontvangen.

Altijd genoeg hulpverleners

Altijd genoeg hulpverleners

Dankzij EMS heeft u altijd en op alle locaties genoeg BHV’ers en EHBO’ers beschikbaar. Per locatie wordt real-time gemonitord of er genoeg hulpverleners aanwezig zijn. De uitgebreide rapporten tonen waar en wanneer er tekortkomingen in de vereiste competenties gaan zijn, zodat u de roosters tijdig kunt aanpassen.

Crisiscommunicatie

Crisiscommunicatie

Stel dat er brand is. Communiceren uw medewerkers dan via portofoon, telefoon of WhatsApp? Een overbodige vraag met EMS. Dat biedt namelijk één platform voor alle crisiscommunicatie via de portofoonfunctie (‘push-to-talk’), video calls en chat.

Gebruikers in beeld

Gebruikers in beeld

Housekeepers, receptionisten, TD-medewerkers en de duty manager kunnen overal in het gebouw zijn. Of zelfs daarbuiten. Om de veiligheid van uw gasten en medewerkers te garanderen in noodgevallen, registreert EMS de laatste locatie van alle gebruikers. Zo kan er gerichter worden genotificeerd – en dus gehandeld. In het EMS Dashboard ziet u de (indoor en outdoor) locatiebepalingen in één oogopslag, waardoor u de situatie beter overziet en adequater kunt coördineren.

Protocol voor ieder event

Protocol voor ieder event

Strakke, makkelijk te raadplegen protocollen zorgen voor betere crisisbeheersing. Binnen EMS maakt u events aan voor alle belangrijke incidenten die zich kunnen voordoen in uw hotel(s). Per event schrijft u een protocol, waarin u helder vastlegt wat er moet gebeuren, wanneer en door wie.

Evaluatie en verantwoording

Evaluatie en verantwoording

EMS toont grafisch en per vestiging of u compliant bent met de veiligheidseisen. De uitgebreide rapporten maken het mogelijk om risico’s tijdig te signaleren en incidenten na afloop te evalueren en verantwoorden.

Koppeling brandmeldinstallatie

Koppeling brandmeldinstallatie

Een rookmelder in iedere hotelkamer, handmelders op elke gang: hoe zorgt u dat uw personeel snel weet waar de melding vandaan komt en vervolgens de dichtstbijzijnde hulpverlener kan sturen? Door uw brandmeldinstallatie te koppelen met EMS.

EMS-app: essentiële tools, altijd snel voorhanden

De app voor smartphones en tablets is een integraal onderdeel van het EMS-platform. Met de app hebben bijvoorbeeld uw receptionisten, kamermeisjes, TD’ers en het management direct een aantal cruciale veiligheidstools bij de hand. In noodsituaties kunnen ze met de app bijvoorbeeld:

  1. Alarmeren
  2. Notificaties ontvangen
  3. Communiceren via de portofoonfunctie, video en chat.

De app heeft bovendien een e-learning-module, waarmee u de kennis over bedrijfsveiligheid van gebruikers up-to-date houdt.

EMS: onmisbaar voor BHV

BHV staat vaak niet bovenaan het prioriteitenlijstje bij hotels. Ten onrechte, want uiteindelijk draait het om de veiligheid van gasten en medewerkers. EMS maakt BHV-beheer doeltreffender, makkelijker en sneller.

Doeltreffender

  • Omdat er sneller en beter wordt gealarmeerd, BHV’ers eerder ter plaatse zijn en de crisiscommunicatie gestroomlijnd is, minimaliseert u leed en schade.
  • Dankzij de uitgebreide rapportages kunt u calamiteiten en de beschikbaarheid van het BHV-personeel evalueren, zodat u in de toekomst beter voorbereid bent op incidenten.

Makkelijker en sneller

  • Binnen EMS beheert u op overzichtelijke wijze alle BHV-roosters en ziet u real-time of er op een locatie genoeg BHV’ers aanwezig zijn.
  • Beheer certificaten zoals BHV en EHBO en ontvang notificaties als ze verlopen.
Fysieke noodknop

Receptionisten, TD’ers of welke medewerkers dan ook kunt u uitrusten met een (apart verkrijgbare) fysieke noodknop. EMS is compatibel met alle gangbare modellen.

Widget voor pc’s

De (optionele) widget is prominent zichtbaar op het bureaublad van pc’s. Zo kunnen bijvoorbeeld receptionisten en back office-medewerkers makkelijk alarmeren en notificaties ontvangen.

Softwaretraining

Findwhere traint uw EMS-administrators, waardoor hun kennis op peil blijft en risico’s in uw organisatie altijd goed in kaart worden gebracht.

SaaS

EMS is Software-as-a-Service (SaaS). Daardoor kunt u meteen aan de slag, heeft u nooit gedoe met updates, schaalt u gemakkelijk op en kunt u maandelijks opzeggen.

ISO 9001 en 27001

Findwhere werkt voor EMS met de hoogste kwaliteitsstandaarden en is ISO 9001 en 27001 gecertificeerd.

Efficiënt geprijsd

Gekeken naar de kosten per gebruiker is EMS zeer efficiënt geprijsd.

Benieuwd hoe EMS uw hotel kan helpen?

Benieuwd hoe EMS kan helpen om de veiligheid binnen uw hotel(s) te vergroten? Vraag dan een gratis demo aan. U krijgt een rondleiding door de software van een van onze experts. Na afloop geven we u een tijdelijke login waarmee u de software – geheel vrijblijvend – zelf kunt uitproberen.