EMS: alles-in-één veiligheidssoftware voor
gezondheidszorg

Maximaliseer de veiligheid door het automatiseren van alarmeringen, notificaties, crisiscommunicatie, protocollen en BHV-Beheer

Probleem: veiligheid van patiënten, cliënten en medewerkers

Gezondheidszorg is uw hoofdtaak, de veiligheid van patiënten, cliënten, medewerkers en bezoekers de belangrijkste bijzaak. Geweld en agressie, binnenbranden, ongevallen, explosies, ontruimingen door wateroverlast en zelfs gijzelingen: er kan van alles gebeuren binnen uw zorgorganisatie.

Extra complicerend: de zelfredzaamheid van veel patiënten en cliënten is vaak beperkt en buiten kantoortijden zijn er minder (bedrijfs)hulpverleners beschikbaar.

Oplossing: veiligheidsprocessen automatiseren met EMS

Met de software EMS van Findwhere handelt uw zorginstelling snel en effectief bij incidenten en calamiteiten. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld direct en doeltreffend alarmeren, waarna de juiste personen en instanties notificaties ontvangen. Bovendien verloopt alle crisiscommunicatie via één platform, worden protocollen vastgelegd en gevolgd én evalueert en verantwoordt u alles achteraf via uitgebreide rapportages.

Zo helpt EMS zorginstellingen

Snel en effectief alarmeren

Snel en effectief alarmeren

Of het nu gaat om geweldsincidenten of calamiteiten: door snel en effectief alarm te slaan voorkomt u escalatie. En dus letsel, leed en schade. Met EMS alarmeren uw medewerkers via onze app voor iOS en Android, pc-widget of een (draadloze) fysieke noodknop. Koppelt u EMS aan uw brandmeldinstallatie? Dan zijn ook automatische alarmeringen mogelijk.

Notificaties aan de juiste mensen

Notificaties aan de juiste mensen

Is er gealarmeerd? EMS notificeert relevante gebruikers en groepen op specifieke locaties. Zo kunnen BHV’ers, EHBO’ers, beveiligers, leidinggevenden, uw alarmcentrale en hulpdiensten snel ter plaatse zijn, zodat de impact beperkt blijft. Bij ernstige gebeurtenissen kan EMS bijvoorbeeld tevens de burgemeester of GGD notificeren.

24/7 genoeg hulpverleners

24/7 genoeg hulpverleners

Dankzij EMS heeft u altijd en op alle locaties genoeg BHV’ers en EHBO’ers beschikbaar. Per locatie wordt real-time gemonitord of er genoeg hulpverleners aanwezig zijn. De uitgebreide rapporten tonen waar en wanneer er tekortkomingen in de vereiste competenties gaan zijn, zodat u de roosters tijdig kunt aanpassen.

Communicatie via één platform

Communicatie via één platform

Feilloze crisiscommunicatie is essentieel bij crisismanagement. Met EMS communiceert iedereen op één platform via de portofoonfunctie (‘push-to-talk’), video calls en chat. Alle communicatie wordt gelogd voor evaluatie en verantwoording achteraf.

Locatiebepalingen gebruikers

Locatiebepalingen gebruikers

Om de veiligheid van cliënten en medewerkers te garanderen, registreert EMS de laatste locatie van alle gebruikers. Zo kan er gericht worden genotificeerd – en dus snel worden gehandeld. Bovendien kunt u adequater coördineren. Het EMS Dashboard toont namelijk in één oogopslag de (indoor en outdoor) locatiebepalingen. Omdat u snel de juiste mensen inzet, komt de continuïteit van de zorg niet in gevaar.

Protocol per event

Protocol per event

Heldere, gemakkelijk te raadplegen protocollen zorgen voor betere crisisbeheersing. Binnen EMS maakt u events aan voor alle belangrijke incidenten die zich kunnen voordoen in uw zorgorganisatie. Per event schrijft u een protocol, waarin u vastlegt wat er moet gebeuren, wanneer en door wie.

Uitgebreide rapportages

Uitgebreide rapportages

EMS toont grafisch en per locatie of u compliant bent met de veiligheidseisen. Door de uitgebreide rapporten signaleert u risico’s tijdig en evalueert en verantwoordt u incidenten achteraf. Door wie is de melding gedaan? Hoe laat en waar vond het incident plaats? Wanneer is erover gealarmeerd? Door dit te analyseren kunt u soortgelijke incidenten in de toekomst voorkomen.

Koppeling BMI en GBS

Koppeling BMI en GBS

Koppelt u EMS met uw brandmeldinstallatie (BMI) of gebouwbeheersysteem (GBS)? Dan weet uw personeel meteen waar de melding vandaan komt. De dichtstbijzijnde hulpverlener kan vervolgens razendsnel ter plaatse zijn.

EMS-app: essentiële tools, snel bij de hand

De app voor smartphones en tablets is een integraal onderdeel van het EMS-platform. Met de app hebben uw (bedrijfs)hulpverleners en het management direct een aantal cruciale veiligheidstools bij de hand. In noodsituaties kunnen ze met de app bijvoorbeeld:

 1. Alarmeren;
 2. Notificaties ontvangen;
 3. Communiceren via de portofoonfunctie, video en chat.

De app heeft bovendien een e-learning-module, waarmee u de kennis van gebruikers over de bedrijfsveiligheid binnen uw zorginstelling up-to-date houdt.

EMS: onmisbaar voor BHV

Uw zorgtaak wordt steeds zwaarder, terwijl hulpdiensten vaak niet snel genoeg met voldoende capaciteit aanwezig kunnen zijn. Daardoor wordt de noodzaak voor een solide BHV-organisatie almaar groter en groter. Veiligheidssoftware EMS maakt BHV-beheer doeltreffender, makkelijker en sneller.

Doeltreffender

 • U minimaliseert letsel, leed en schade omdat er sneller en beter wordt gealarmeerd, BHV’ers eerder ter plaatse zijn en de crisiscommunicatie wordt gestroomlijnd.
 • Dankzij de uitgebreide rapportages kunt u zowel calamiteiten als de beschikbaarheid van het BHV-personeel evalueren, zodat u in de toekomst beter voorbereid bent op incidenten.

Makkelijker en sneller

 • Binnen EMS beheert u op overzichtelijke wijze alle BHV-roosters en ziet u real-time of er op een locatie genoeg BHV’ers aanwezig zijn.
 • Beheer certificaten zoals BHV en EHBO en ontvang notificaties als ze verlopen.

8x extra veiligheid in uw zorginstelling

 1. Beter voorbereid op crisissituaties.
 2. Snel en effectief handelen bij incidenten en calamiteiten door uw interne BHV-organisatie en externe hulpdiensten, zodat letsel, leed en materiële schade worden voorkomen.
 3. Evaluatie en verantwoording na afloop van incidenten.
 4. Veiligere werkomgeving, groter veiligheidsgevoel bij medewerkers en minder verzuim.
 5. Compliance met bijvoorbeeld RI&E, bedrijfsnoodplan, arbobeleid, zorgplicht en Stuurwiel Risicogestuurde Brandveiligheid.
 6. Eenvoudiger maken en uitvoeren van een calamiteitenplan of bedrijfsnoodplan.
 7. Efficiënter en effectiever werken voor bijv. veiligheidscoördinatoren, preventiemedewerkers, hoofden BHV, security managers en arbocoördinatoren.
 8. Continu verbeteren van de veiligheidssituatie door monitoring.
Fysieke noodknop

Medewerkers kunt u uitrusten met een (apart verkrijgbare) fysieke noodknop. EMS is compatibel met alle gangbare modellen.

Widget voor pc’s

De (optionele) widget is prominent zichtbaar op het bureaublad van pc’s. Zo kunnen zowel zorgverleners als ondersteunende personeelsleden makkelijk alarmeren en notificaties ontvangen.

Softwaretraining

Findwhere traint uw EMS-administrators, waardoor hun kennis op peil blijft en risico’s in uw organisatie altijd goed in kaart worden gebracht.

SaaS

EMS is Software-as-a-Service (SaaS). Daardoor kunt u meteen aan de slag, heeft u nooit gedoe met updates, schaalt u gemakkelijk op en kunt u maandelijks opzeggen.

ISO 9001 en 27001

Findwhere werkt voor EMS met de hoogste kwaliteitsstandaarden en is ISO 9001 en 27001 gecertificeerd.

Efficiënt geprijsd

Gekeken naar de kosten per gebruiker is EMS zeer efficiënt geprijsd.

Benieuwd hoe EMS uw zorginstelling kan helpen?

Benieuwd hoe EMS kan helpen om de veiligheid binnen uw zorgorganisatie te vergroten? Vraag dan een gratis demo aan. U krijgt een rondleiding door de software van een van onze experts. Na afloop geven we u een tijdelijke login waarmee u de software – geheel vrijblijvend – zelf kunt uitproberen.