EMS: alles-in-één software voor Facilitair Management

Met EMS voorkomt u risico’s, beheerst u incidenten, organiseert u uw BHV en blijft u compliant met onder meer uw zorgplicht en de arbowet

ems-main-image

Als facilitair manager liggen taken als BHV, risicobeheersing, het bieden van een veilige werkplek voor al het personeel en het garanderen van de bedrijfscontinuïteit in uw handen.

Stuk voor stuk zaken van enorm (operationeel) belang, terwijl u er nog talloze andere taken bij heeft. Zou het dan niet mooi zijn als u beschikt over een app-gebaseerd softwareplatform dat u helpt de bedrijfsveiligheid beheersbaar én inzichtelijk te maken?

EMS: alles-in-één veiligheidssoftware voor facilitair management

Houd uw personeel veilig en uw organisatie operationeel.

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam

Veiligheidsprocessen automatiseren met EMS

  • Gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond;
  • Alarmeringen over incidenten;
  • Notificaties aan relevante personen en organisaties;
  • Directe communicatie tijdens incidenten via push-to-talk, video calls en chat.
ems-plattegrond

Zo helpt EMS facility managers

dashboard-ems

Dashboard
Eén omgeving voor inventarisatie en beheer van gebruikers, locaties, events, competenties, certificaten, agenda’s en protocollen. Houdt je gebruikers in beeld o.b.v. locatie en competenties via een plattegrond.

ems-mobilie-app

Mobiele App
Bij onveilige situaties kunnen uw mensen met de mobile app alarmeren, notificaties ontvangen en met elkaar communiceren. Dankzij de app zet u vaardigheden van personen bovendien slim in, waardoor u bedrijfsrisico’s minimaliseert.

notificaties-aan-de-juiste-mensen

Medewerkers alarmeren snel en effectief
Brand, een ongeval met een E- of W-installatie, geweld, een hartaanval: slaat u snel en effectief alarm? Dan voorkomt u escalatie van schade en letsel. Medewerkers alarmeren via de app of pc-widget van EMS dan wel een externe (draadloze) meldknop. Potentieel levensreddend: bij een app-alarmering kunnen ook foto’s worden meegestuurd. Koppelt u EMS aan uw BMI of GBS? Dan zijn ook automatische alarmeringen mogelijk via onder meer brand- en rookmelders.

communicatie-via-n-platform

Altijd genoeg hulpverleners
Dankzij EMS heeft u altijd en op alle locaties genoeg hulpverleners beschikbaar. Per locatie wordt real-time gemonitord of er genoeg hulpverleners aanwezig zijn. De uitgebreide rapporten tonen waar en wanneer er tekortkomingen in de vereiste competenties (gaan) zijn, zodat u de roosters tijdig kunt aanpassen.

raportages

Crisiscommunicatie via één platform
Gehannes met portofoons waarin iedereen door elkaar heen praat? Verwarring over communicatiekanalen zoals WhatsApp of telefoon? Het is voortaan passé. Met EMS verloopt alle crisiscommunicatie via één platform. Communicatie is mogelijk via de portofoonfunctie (‘push-to-talk’), video calls en chat. Alle communicatie wordt (beveiligd) geregistreerd voor evaluatie en verantwoording achteraf.

desktop

Weet waar gebruikers zijn
Om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te garanderen, registreert EMS de laatste locatie van alle gebruikers. Zo kan er gericht worden genotificeerd na alarmering, waardoor uw hulpverleners snel kunnen handelen. Het EMS Dashboard toont in één helder overzicht waar gebruikers zijn zodat een ploegleider adequaat kan coördineren. Omdat alleen de laatstbekende locatie wordt opgeslagen, blijft de privacy van gebruikers gewaarborgd.

Overige functionaliteiten

Protocol per incident

Heldere, gemakkelijk te raadplegen protocollen zorgen voor betere crisisbeheersing. Binnen EMS maakt u ‘events’ aan voor alle belangrijke incidenten die kunnen plaatsvinden. Per event schrijft u een protocol. Daarin legt u vast wat er moet gebeuren, wanneer en door wie. Worden hulpverleners genotificeerd over een incident? Dan wordt het desbetreffende protocol meteen getoond.

Uitgebreide rapportages

EMS creëert (per vestiging) uitgebreide rapporten. Bijvoorbeeld over de BHV-bezetting, calamiteiten, periodieke controles van uw BMI en brandblussers, en het verlopen van certificaten. Zo signaleert u risico’s tijdig, evalueert en verantwoordt u incidenten achteraf én toont u aan dat u compliant bent met bijvoorbeeld de Arbowet en uw RI&E.

Koppeling BMI en GBS

Koppelt u EMS met uw brandmeldinstallatie (BMI) of gebouwbeheersysteem (GBS)? Dan weten uw hulpverleners meteen waar de melding vandaan komt. De dichtstbijzijnde hulpverlener kan dan snel ter plaatse zijn in geval van nood.

EMS-app: essentiële tools, altijd snel voorhanden

De app voor smartphones en tablets is een integraal onderdeel van het EMS-platform. Met de app hebben uw (bedrijfs)hulpverleners en leidinggevenden direct een aantal cruciale veiligheidstools bij de hand. In noodsituaties kunnen ze met de app bijvoorbeeld:

  • Alarmeren;
  • Notificaties ontvangen;
  • Communiceren via de portofoonfunctie, video en chat.

Natuurlijk kunt u ook frontdesk-medewerkers of schoonmakers voorzien van de app of widget van EMS. Niet alleen omdat dit soort medewerkers de ogen en oren van uw organisatie zijn, maar ook omdat de kans relatief groot is dat ze met geweld te maken krijgen.

features-ems-mobile

EMS: onmisbaar voor BHV

Het EMS-veiligheidsplatform met app maakt BHV-beheer doeltreffender, makkelijker en sneller. En wel wegens de volgende 6 redenen:

1

Binnen EMS beheert u op overzichtelijke wijze alle BHV-roosters en ziet u real-time of er op een locatie genoeg BHV’ers aanwezig zijn.

2

Hulpverleners alarmeren sneller en beter. Bijvoorbeeld omdat locaties en (eventueel) foto’s worden meegestuurd.

3

Op basis van het type incident worden automatisch de juiste hulpverleners genotificeerd, zoals hoofd BHV, ploegleider, EHBO’ers, ontruimers, leden van het Crisis Management Team, preventiemedewerkers of de Technische Dienst.

4

De crisiscommunicatie verloopt feilloos, want via één platform.

5

Dankzij uitgebreide rapportages kunt u calamiteiten evalueren. En zijn uw BHV’ers dus beter voorbereid op toekomstige incidenten.

6

Ontvang automatische reminders als certificaten zoals BHV of EHBO verlopen en wanneer bijvoorbeeld uw BMI of brandblussers gecontroleerd moeten worden.