BHV Plan

Snel en effectief een BHV-plan maken en uitvoeren met EMS van Findwhere.

ems-main-image

Een goed BHV plan is essentieel voor de veiligheid binnen uw organisatie. De EMS-software helpt u met een BHV plan maken en – vooral – uitvoeren.

Bijvoorbeeld doordat u protocollen van tevoren vastlegt en meteen kunt raadplegen na een alarmering, adequaat handelt bij calamiteiten én altijd compliant bent met onder meer de Arbowet en uw BHV beleidsplan.

BHV plan

Vraag Nu Meer Informatie Aan

Of lees meer over alle functionaliteiten van EMS.

Adequaat reageren bij calamiteiten

Wat is een BHV plan?
In een BHV plan legt u alles rondom uw BHV-organisatie vast.

Wat bevat een BHV plan?
Aan de hand van uw RI&E en met het oog op incidenten beschrijft u bijvoorbeeld:

-Welke BHV taken en verantwoordelijkheden iedereen heeft.
-Welke procedures gevolgd moeten worden.
-Hoeveel BHV’ers bereikbaar en beschikbaar moeten zijn.
-Hoe u bedrijfshulpverleners opleidt en met ze oefent.
-Op welke wijze u het onderhoud van veiligheidsmiddelen regelt.


Is een BHV plan verplicht voor u?

Volgens de Arbowet moeten werkgevers schriftelijk vastleggen hoe ze hun bedrijfshulpverlening regelen.

De wet verplicht u niet letterlijk om een BHV plan of BHV beleidsplan te hebben, maar zo’n plan is een goede invulling van de plicht om uw BHV aanpak op papier te zetten.

Met de app + online portal van EMS krijgt u uw hele bedrijfshulpverlening op orde én reageert u snel en adequaat bij calamiteiten.

Een van de belangrijkste doelen van een solide BHV plan is dat u adequaat kunt reageren tijdens noodgevallen. Is er een calamiteit?

One touch-alarmering, via de app en pc-widget of een externe fysieke noodknop. De alarmeerder kan extra informeren via foto’s, video’s, teksten en spraakberichten.

EMS roept op basis van locatie en BHV rollen automatisch voldoende, gekwalificeerde hulpverleners op. Zij zien meteen wat er is gebeurd, waar, en hoe het protocol in kwestie luidt. Eventueel kan ook uw alarmcentrale automatisch worden genotificeerd.

Alle communicatie over het noodgeval verloopt via EMS. Bedrijfshulpverleners kunnen kiezen uit chat, video calls en push-to-talk. De crisiscommunicatie wordt gelogd voor evaluatie en verantwoording achteraf.

Essentieel voor effectieve coördinatie en soepel teamwork: op een plattegrond zijn live locatiebepalingen van alle bedrijfshulpverleners te zien.

Zo helpt EMS uw organisatie om letsel, leed en schade te voorkomen.

 • Binnen onze organisatie in Nederland hebben we verschillende dagelijks terugkerende uitdagingen op het gebied van bedrijfsveiligheid procedures. EMS integreert onze RI&E-procedures naadloos. En garandeert niet alleen de veiligheid van onze bedrijfsvoering, maar ook van onze medewerkers en bezoekers.

  QHSE-manager

Uitvoering geven aan uw BHV plan

Een degelijk BHV plan schrijven is een goed begin, maar bij lange na nog niet het halve werk. Het venijn van effectieve bedrijfshulpverlening zit vaak in de uitvoering ervan. De software EMS van Findwhere helpt u op de volgende manieren:

 • Protocollen.
  In protocollen legt u voor ieder type incident vast wat er moet gebeuren, door wie en op welk moment. Na een alarmering krijgen bedrijfshulpverleners het relevante protocol meteen te zien, waardoor de BHV instructiekaart overbodig wordt.

 

 • Evalueren.
  EMS registreert gedetailleerd en per vestiging zaken als alarmeringen, communicatie, BHV bezetting en geldigheid van certificaten. Daardoor kunt u incidenten en BHV oefeningen evalueren, waarna u bijvoorbeeld uw BHV beleidsplan, BHV plan, ontruimingsplan of protocollen kunt verbeteren.

 

 • BHV rollen.
  Binnen EMS legt u van iedere gebruiker vast wat zijn of haar taak is: hoofd BHV, coördinator BHV, ploegleider BHV, BHV’er, EHBO’er of ontruimer. Op basis van locatie en rol worden na een alarmering meteen de juiste – en voldoende – bedrijfshulpverleners ingeschakeld.
 • E-learning.
  Protocollen en BHV herhalingscursussen blijken vaak niet afdoende om accuraat te handelen in crisissituaties. Met de e-learning functie in de EMS-app houdt u de kennis van uw bedrijfshulpverleners up-to-date.

 

 • BHV bezetting.
  Met EMS maakt u eenvoudig goede BHV roosters. Dankzij locatiebepalingen monitort u real-time en per locatie of er voldoende BHV’ers aanwezig zijn.

 

 • Onderhoud en certificaten.
  Uw BHV administratie is in een handomdraai geregeld. Zo verstuurt EMS automatische herinneringen wanneer BHV certificaten verlopen en periodieke controles van veiligheidsmiddelen moeten worden ingepland.
BHV plan

Gratis Demo Software BHV Plan Maken en Uitvoeren

Bent u benieuwd naar onze EMS-software waarmee u uw bedrijfshulpverlening op orde krijgt, makkelijker een BHV plan kunt maken en uitvoeren én adequater reageert op noodgevallen? Vraag dan een gratis demo aan.

Een van onze deskundigen neemt contact met u op om een rondleiding door de software in te plannen. Hoe werken de functies precies? En op welke wijze gebruikt u ze binnen uw organisatie? U kunt het allemaal vragen. Met de logingegevens die u na afloop krijgt, kunt u de app + online portal van EMS vrijblijvend uitproberen.

Of lees meer over alle functionaliteiten van EMS.